Ontplofte lift voorlopig onbruikbaar

De lift van Randstadrailstation Meerzicht die woensdagavond werd opgeblazen, is voorlopig buiten gebruik. Reizigers moeten in afwachting van de reparatie, gebruik maken van de hellingbaan.

Volgens de HTM valt nog niet te zeggen wanneer de lift weer dienst kan doen. “Kan weken, misschien wel maanden duren. Dat hangt af van de leverancier,” zegt een woordvoerster van het vervoerbedrijf.

Onbekenden ontstaken woensdagavond omstreeks 23 uur een explosief in de lift. Door de klap sprongen de ramen uit de sponningen. De ravage was groot. De technische recherche heeft de zaak in onderzoek. Ze zal onder meer de opnamen bekijken die zijn gemaakt door beveiligingscamera’s op het station.

Het is de politie er veel aan gelegen de daders van deze vernieling te kunnen aanhouden. Daarom doet ze een oproep aan getuigen en aan anderen die informatie hebben die kan leiden tot de opsporing van de dader(s), om contact op te nemen met de recherche van politiebureau Zoetermeer (0900-8844). Wie liever anoniem belt kan dat doen via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).

Als het politieonderzoek resulteert in de aanhouding van verdachten, kunnen die, als de rechter hen uiteindelijk schuldig verklaart, volgens de HTM rekenen op een forse schadeclaim.

Reactie achterlaten