Kunstproject: even gratis in RandstadRail

Beeldend kunstenaar Marijke Wijgerinck is de initiatiefneemster van het kunstproject ‘Reiziger in cultuur’. HTM Randstadrail stelt zondag 21 september ’s middags acht halteperrons op lijn 3 beschikbaar voor culturele activiteiten.

Op de perrons staan die dag schrijver, acteurs, kunstenaars, musici, cineasten, een filosoof, een chef-kok en een architect. “De mensen kunnen die zondag van 12:00 tot 16:00 uur gratis gebruik maken van RandstadRail in de zones 5451 en 5441 om aan dit project deel te nemen. Voor het kunstproject is samenwerking gezocht met een groot aantal culturele podia in Zoetermeer,” legt Marijke Wijgerinck uit.

Ze doelt daarbij op het Centrum voor Kunst en Cultuur, Ppenbare Bibliotheek, Terra kunstprojecten, Cine-Utopolis, Starfighter Productions, het Stadsmuseum, het Stadstheater en de Boerderij. Al die instellingen ontvangen onder meer schrijvers/dichters Joost Zwagerman, Theo van de Wetering, Stanislaus Jaworski, Ingrid de Graaff, beeldend kunstenaars Jacqueline Heerema, Theo Janssen, Tineke Vulto, Hetty Arends, filosofe Ann Meskens, architect Job Schroën, chef-kok Yuri Verbeek, musici La Balançoir en Infernal op elk van de perrons, óf voeren een eigen programma-onderdeel uit.

Iedereen die in het bezit is van een zogenaamde ‘Reiziger in Cultuurflyer’ (inclusief coupon), kan op 21 september van 12:00 tot 16:00 uur gratis reizen tussen de haltes. De flyers zijn verkrijgbaar in de publiekshal van het stadhuis, Openbare Bibliotheek, CKC, Stadsmuseum, Stadstheater, de Boerderij en alle wijkposten. Op de dag zelf zijn de flyers op de perrons verkrijgbaar.

Marijke Wijgerinck: “De eindbestemming van deze unieke culturele reis is het bedrijfsrestaurant van het stadhuis. Daar zal om 16:30 uur het kunstproject op een bijzonderde wijze worden afgesloten, waarbij ook schrijver Joost Zwagerman aanwezig zal zijn.

Reactie achterlaten