Touringcar van talud

Een buschauffeur in een verder lege touringcar is vrijdagmiddag van het talud gereden aan de Afrikaweg in. De bus bleef schuin in de klei hangen en dreigde om te slaan naar een enkele meters lager gelegen weg. De bestuurder moest door de brandweer uit de bus worden bevrijd en is met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd.

De brandweer heeft meteen na aankomst het voertuig gestabiliseerd door een verbinding van kabels te maken van de brandweervoertuigen met de bus. Vervolgens is een stuk uit de bus ter hoogte van de bestuurdersplaats vanuit een hoogwerker weggeknipt waardoor er meer ruimte kwam. Met enige hulp kon de bestuurder na een uur uit de bus in de hoogwerker stappen. De bestuurder is ter plaatse door de ambulancedienst nagekeken en vervoerd naar het ziekenhuis.

Een bergingsbedrijf heeft de bus weggetakeld. Gedurende de middag heeft de politie de Afrikaweg afgezet.

De tourincgar van P&O-ferries was op weg om een groep op te halen, het was geen lijnbus.

Reactie achterlaten