Start nieuwe Ouderenbussen

Op dinsdag 16 september heeft de Ouderenbus van Vierstromenzorgring twee nieuwe aangepaste bussen in gebruik genomen. Wethouder Frank Speel en Pieter de Jong, directeur Vierstroomzorgring overhandigden de sleutels van de nieuwe bussen aan de vrijwillige chauffeurs, de heren A. Douma en J. Landman.


Vervolgens werden de twee nieuwe bussen, van het merk Mercedes Benz type Sprinter, officieel in gebruikgenomen door vanuit de bussen de ballonnen los te laten. De eerste passagiers kregen tevens een bloemetje aangeboden. Elke bus heeft acht zitplaatsen.

De Ouderenbus bestaat al 25 jaar in Zoetermeer en wordt momenteel door achttien vrijwilligers gerund, en gesponsord door Vierstroomzorgring en de gemeente Zoetermeer. Vanwege dit feit worden speciale ballpoints met de tekst 25 jaar Ouderenbus uitgegeven. De oude bussen waren na acht jaar en met ruim 400.000 kilometer op de teller aan vervanging toe. Het in gebruiknemen van de nieuwe bussen is mede mogelijk gemaakt door een financiƫle bijdrage van de Pelgrimshoeve, het Fonds 1818 en de stichting RCOAK.

De Ouderenbus beschikt over een tweetal lijnen, lijn 65 en 66. De lijndienst loopt van dinsdag t/m zaterdag van 09:00 tot en met 17:00. De Ouderenbus is een niet meer weg te denken voorzienign voor ouderen en personen met een mobiliteitshandicap die gebruik willen maken van aanvullend openbaar vervoer. De chauffeurs van de Ouderenbus helpen de passagiers eventueel in en uit de bus en zorgen er voor dat ook een rollator of boodschappenwagentje mee kan.

Reactie achterlaten