Auto doorboord bij bussluis Driesprong

Bij tuincentrum de Driesprong raakte zondag iets voor 12:00 uur een auto ‘doorboord’ door de poller bij de bussluis aan de Vierde Stationsstraat. De auto reed achter een bus aan door de bussluis, maar op dat moment kwam de grote poller al uit de grond en drukte de auto omhoog.

Een poller is een afsluiting voor autoverkeer met behulp van beweegbare roestvrij-stalen palen of piramiden die in het wegdek zijn ingebouwd. De inzinkbare paal wordt door een elektrische of hydraulische aandrijving uit een wegdek omhoog gestuurd.

Het ‘ongeval’ bij de druk bezochte Driesprong, waar tevens een grote kerstmarkt is, trok aardig wat toeschouwers. “Ik liep er toevallig met mijn hond en zag het gebeuren”, vertelt Rémy Veels. “De auto met vier ouderen erin reed gezellig achter de bus aan toen ik ineens een kabaal hoorde en de auto omhoog zag gaan. Volgens mij liep er daarna olie of andere motorvloeistof uit!”

Reactie achterlaten