RandstadRail jarig!

Het was afgelopen maandag op de kop af een jaar geleden dat het volledige traject van RandstadRail in de regio Haaglanden in gebruik werd genomen. Volgens het Stadsgewest Haaglanden is de tijd van kinderziektes en ongemak nu voorbij. Alle reden voor een verjaardagsfeestje.

De reizigers van RandstadRail werden op de perrons en in de voertuigen door fraaie, in fris-ogend witte kostuums gestoken jongedames getrakteerd op snoepzakjes en plakjes ontbijtkoek. Voor de pers en genodigden had het Stadsgewest iets anders in petto. Voor hen was er een muzikale ochtendrit georganiseerd: een enkeltje van halte perron Leidschenveen naar halte perron Spui in Den Haag, muzikaal begeleid door de Haagse stadstroubadour Timo de la Mar. Speciaal voor deze dag had muzikant en theatermaker Timo een RandstadRail-lied voor de jarige gecomponeerd. Een aanstekelijk, vrolijk lied met een positieve boodschap over de zegeningen van de RandstadRail. Na een korte toespraak van de Haagse wethouder Peter Smit in de frisse ochtendlucht van het perron van de halte Leidschenveen, vertrokken hij en zijn collega-verkeerswethouders van Zoetermeer en Leidschendam-Voorburg, HTM-directeur Piet Jansen en zijn medewerkers, pers en genodigden, goedgemutst richting Den Haag. Het was een gezellige boel in het voertuig. Timo de la Mar trok veel bekijks van de reizigers met zijn aanstekelijke RandstadRail-lied, dat met zijn ritme uitstekend de cadans van de wagon volgde. Al snel bereikte het gezelschap verjaardagsvierders hun eindbestemming aan halte perron Spui. De tocht was veilig, comfortabel en snel verlopen. Op het warme hoofdkantoor van Stadsgewest Haaglanden meldde HTM-directeur Piet Jansen bijzonder trots te zijn op de lijn van RandstadRail en bedankte alle betrokkenen voor hun mede- en samenwerking in de afgelopen jaren.

Slechte herinneringen

Gelukkig is de mens over het algemeen kort van memorie. Vergeten zijn de vele problemen met kapotte wissels, ‘parkeren’ van voertuigen in de wei na storing nummer zoveel, het schier oneindig durend vervangend vervoer door bussen, enzovoorts. Wat men nu ziet is een compleet, goed georganiseerd en comfortabel traject waar de Zoetermeerder gemiddeld genomen tevreden over is. Verschillen van mening blijven echter bestaan. Zo is Eugène Verwiel, bestuurslid van ROVER afdeling Zoetermeer, blij dat na de moeilijke beginperiode alles nu min of meer op rolletjes loopt. Seghwaertbewoner en dagelijks RandstadRailer Jan Rotteveel is evenwel ontevreden, het het comfort en de krappe ruimte van de voertuigen. Mevrouw Admiraal uit Meerzicht is daarentegen zeer content, noemt RandstadRail veilig en comfortabel en vindt het reuze fijn dat ze vlak bij huis kan opstappen.

Reactie achterlaten