Een jaar na de Sprinter nog steeds met de bus of de fiets

Morgen is het een jaar geleden dat de laatste Sprinter door Zoetermeer reed. RandstadRail zou de trouwe, gele trein moeten doen vergeten. Maar het verhaal is inmiddels bekend: RandstadRail rijdt nog steeds niet. Vier vragen aan Maarten Batenburg van reizigersorganisatie Rover Zoetermeer.

1 Hoe was het eerste Sprinterloze jaar voor u?

“Chaotisch en teleurstellend. We hebben enorm veel klachten gehad. De lol is er voor de meesteal allang af. Voor mijn eigen vervoer neem ik de fiets of de bus naar Den Haag.”

2 U stond bekend als een groot voorstander van RandstadRail. Hoe staat u er nu tegenover?

“Ik vind het idee nog steeds mooi. Nu er geen tram of trein rijdt, zie je pas wat je mist.”

3 Heeft u er vertrouwen in dat het snel goedkomt?

“Eigenlijk weet ik niet wat ik moet verwachten. Er is een radiostilte vanuit RandstadRail. We horen niets en dat is erg teleurstellend. Bovendien is het slecht voor het vertrouwen van de reizigers. Ik hoor van veel mensen die vroeger met de trein naar hun werk gingen, dat ze nu een tweede auto voor de deur hebben staan. Die mensen krijg je straks weer moeilijk terug de trein, tram of bus in.”

4 Als we elkaar over een jaar weer spreken, denken we dan nog aan de Sprinter of praten we alleen nog maar over het succes van RandstadRail?

“Een jaar geleden zei ik dat binnen een jaar iedereen tevreden zou zijn met RandstadRail. Op die woorden moet ik nu terugkomen. Maar als RandstadRail rijdt, zal de kritiek in de loop van de tijd verstommen.”

Reactie achterlaten