Groeiende onvrede over busvervoer in de regio

Reizigers in Den Haag, Delft en Zoetermeer zijn steeds minder tevreden over het openbaar vervoer. In Den Haag zijn ov-reizigers het minst tevreden van heel Nederland.

Haagse stadsbusreizigers geven als rapportcijfer een 6,8, een tiende lager dan vorig jaar. Tramreizigers zijn wel meer te spreken over het openbaar vervoer dan vorig jaar, hun rapportcijfer is van een 6,8 toegenomen tot een 7,0. Het meest tevreden zijn reizigers over RandstadRail, dat een 7,4 krijgt. op het gebied van veiligheid geven Hagenaars hoge cijfers.

In Delft en Zoetermeer is kritiek op de frequentie van busritten en de informatieverstrekking bij bij vertragingen. Uit het onderzoek blijkt verder dat steeds minder mensen met de bus naar de Delftse wijken Buitenhof, Voorhof en Tanthof reizen.

Landelijk is de tevredenheid over het busvervoer toegenomen.

Reactie achterlaten