‘Overlast trams minder na slijpen rails’

De geluidsoverlast van de sneltrams van Randstadrail zal aanzienlijk afnemen na het slijpen van de rails.

Dat verwacht vervoerswethouder Pieter Smit (D66) op grond van de eerste metingen na onderhoudswerkzaamheden in Voorburg. De sporen van Randstadrail vertonen duidelijke tekenen van slijtage. Daardoor gaan de trams trillen en veroorzaken geluidsoverlast.

De overlast is in Zoetermeer volgens de gemeente het grootst in de wijken Oosterheem en Seghwaert. Binnenkort hebben er nieuwe geluidmetingen plaats na afronding van de werkzaamheden, waaruit moet blijken of er daadwerkelijk verbetering is opgetreden.

De gemeente Zoetermeer belegt op korte termijn een informatieavond over de geluidsoverlast van Randstadrail. Vervoerder HTM en stadsgewest Haaglanden zullen de Zoetermeerse reizigers tekst en uitleg geven over wat er aan de hand is, over de geluidmetingen en de maatregelen die worden getroffen.

Reactie achterlaten