Invoering OV-chipkaart regio Haaglanden vertraagd

De planning van de invoering van de OV-chipkaart in de regio Haaglanden is uitgelopen. Dat heeft Stadsgewest Haaglanden gezegd.

Door technische problemen en bureaucratie hebben vervoersbedrijven het moeilijk. Zo heeft de HTM moeite met het inbouwen van de nieuwe apparatuur. Het plan is dat de HTM de kaart per 1 november invoert. Reizigers van Connexxion kunnen waarschijnlijk vanaf 1 mei de chipkaart gaan gebruiken. Vooral het reizen naar Rotterdam moet daarmee gemakkelijker worden. Die reizigers maken al gebruik van de chipkaart.

Vanaf half mei worden de inwoners van onder meer Delft, Zoetermeer en het Westland op de invoering van de kaart gewezen. De ‘ouderwetse’ strippenkaart blijft nog drie tot zes maanden na de invoering van de OV-chipkaart geldig.

Reactie achterlaten