Ontsporing RandstadRail

Acht mensen zijn donderdagmiddag gewond geraakt door een tramongeval in Den Haag. Op het kruispunt van de Noord-West Buitensingel en de Loosduinseweg raakte een voertuig van RandstadRail uit de rails.

Twee mensen zijn voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. Dat heeft een woordvoerster van het vervoersbedrijf HTM laten weten. Eerder had het bedrijf melding gemaakt van tien gewonden.

De verwijdering van het ontspoorde voertuig duurt vermoedelijk nog tot in de loop van de avond. Naar de oorzaak van de ontsporing en de schade doet de HTM onderzoek.

RandstadRail, de betrekkelijk nieuwe lightrailverbinding in de Haagse regio, kreeg na de oplevering in 2006 te maken met een reeks ontsporingen.

Aanvulling RTV-West

Bij de ontsporing zijn acht mensen gewond geraakt. Zes van hen zijn ter plaatse behandeld. Twee personen zijn met rugklachten naar het ziekenhuis gebracht.

De tram reed uit de rails en raakte de mast van de bovenleiding, waardoor het voertuig scheurde. Een probleem met een wissel is vermoedelijk de oorzaak. Hier wordt nog verder onderzoek naar gedaan.

In verband met het ongeval moesten trams omrijden en werden er bussen ingezet op het traject van Randstadrail 3. De opruimwerkzaamheden werden ’s avonds rond negen uur afgerond.

Reactie achterlaten