Euro-lijsttrekker D66 rijdt rondje sneltram

De Europese D66 lijsttrekster Sophie in t Veld komt vrijdagochtend 29 mei Zoetermeer bezoeken. Samen met andere Europa-kandidaten en Tweede Kamer D66 fractievoorzitter Alexander Pechtold toert deze delegatie in een fraaie bus het land door. Voor Zoetermeer wordt een grote uitzondering gemaakt. Met RandstadRail reist de delegatie naar onze stad waar zij in Centrum West worden ontvangen door D66 wethouder Pieter Smit van verkeer en cultuur.

“Nergens in Europa rijdt een trein tussen twee steden met een zo hoge freqentie van slechts twee minuten en dertig seconden”, aldus Pieter Smit: “Dat willen de Euro-parlementariĆ«rs toch wel eens met eigen ogen zien.” In het rondje RandstadRail wordt de delegatie eerst geinformeerd over de tram. Rond 10:00 uur stapt men weer uit voor een wandeling door het Stadshart voor een praatje met het winkelpubliek. Aan het eind van de tocht wordt de Dobbe-plas bezocht vanwege de Culturele as in wording.

Wethouder Pieter Smit is blij dat hij de bewindslieden van zijn partij door de stad kan leiden. “Weinig steden in Europa kennen nog zo’n grote ruimtelijke scheiding tussen Dorp en Stadshart”, aldus de wethouder.

Reactie achterlaten