Bomenkap langs spoor

Bijna honderd bomen hebben dit voorjaar het veld moeten ruimen langs de sporen van de Randstadrail in Zoetermeer. Dat blijkt uit een onlangs goedgekeurde aanvraag voor een kapvergunning.

“Het betreft hier noodkap, dan mag er meteen worden gekapt,” legt een woordvoerster van de gemeente uit. “Daarna wordt de vergunning zes weken ter inzage gelegd, waarna de officiĆ«le kapvergunning volgt.” De noodkap betrof onder andere 57 elzen en 14 populieren.

“We hebben de laatste tijd last gehad van omgewaaide bomen en afgewaaide takken op het traject. Daarom zijn we samen met de gemeente gaan kijken naar bomen die te dicht langs het traject stonden,” legt een woordvoerster van de HTM uit. “Er is ook een ecoloog bij betrokken, die heeft gekeken of er geen nesten in de bomen zaten.”

Reactie achterlaten