Bus voor ouderen mogelijk snel weg uit Oosterheem

De ouderenbus rijdt vanaf volgend jaar mogelijk niet meer naar Oosterheem. De reden is dat er in deze nieuwbouwwijk nauwelijks belangstelling is voor de voorziening voor senioren en mensen die moeilijk ter been zijn.

De nieuwbouwwijk is sinds vorig jaar in de dienstregeling opgenomen. Dat gebeurde onder meer op verzoek van de ouderenorganisaties in de stad, die dachten dat er veel behoefte aan zou zijn. Tot verbazing van teamleider Paul van Hout van de ouderenbus stapt er in Oosterheem bijna niemand in of uit.

Hij overweegt daarom de wijk uit de dienstregeling te halen als de animo niet snel fors toeneemt. “De bus moet heel ver omrijden voor Oosterheem. Dat is alleen de moeite waard als er veel gebruik van wordt gemaakt.”

Woordvoerder Henk van de Berg van de Katholieke Bond van Ouderen in Zoetermeer (KBOZ) weet niet waarom er in de nieuwbouwwijk tot nu toe weinig belangstelling is voor de ouderenbus. Hij vindt het echter nog veel te vroeg om Oosterheem uit de dienstregeling te halen. “De wijk groeit sterk en dus wordt ook de doelgroep voor de ouderenbus steeds groter. In Rokkeveen was er eerst ook weinig belangstelling voor deze bus, maar nu is het daar een populaire voorziening.”

Paul van Hout sluit niet uit dat de ouderenbus ooit terugkeert in Oosterheem als dit jaar wordt besloten met de ritten naar de nieuwbouwwijk te stoppen. “Maar dan moet wel eerst duidelijk zijn dat er echt een markt voor is.”

De Zoetermeerse ouderenbus, die wordt geëxploiteerd door Vierstroomzorgring, bestaat al sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw. Pluspunten van deze vorm van aanvullend openbaar vervoer zijn volgens Paul van Hout dat de chauffeurs zeer behulpzaam zijn bij het in- en uitstappen van passagiers en dat de haltes grotendeels bij verpleeghuizen, ziekenhuizen en winkelcentra liggen.

Er stappen jaarlijks ongeveer duizend Zoetermeerders in van wie de meesten vaker dan één keer per jaar van de busvoorziening gebruik maken.

0 antwoorden op “Bus voor ouderen mogelijk snel weg uit Oosterheem”

  1. Cora van Galen2009-10-05 om 00:00Beantwoorden

    Wist niet van het bestaan van deze bus, ben toevallig aan het informeren voor mijn moeder van 82 jaar die graag gebruk wil maken van deze bus woont in Oosterheem, maar weet niet waar de halte is. en waar de kaartverkoop is, gaarne wat informatie over deze bus.

    Met vriendelijke groet,
    Cora van Galen

Reactie achterlaten