Scholieren Picasso model voor Randstadrail

Het was even wennen voor Zoetermeerder Shahir (14), om zichzelf op grote posters van Randstadrail te zien. En tot zijn verbazing werd hij de afgelopen maanden ook herkend als ‘Randstadrailmodel’. “Ben jij niet die jongen van de poster”, kreeg hij geregeld te horen.

Meer dan dertig leerlingen van het Picasso Lyceum hebben model gestaan voor de campagne ‘Randstadrail en ik’. Hun foto’s met wervende teksten voor het vervoermiddel werden opgehangen in ondermeer Zoetermeer, Den Haag en Rotterdam. De campagne is inmiddels afgerond en de posters hangen sinds kort in de school. En in de slaapkamer van veel deelnemers, zoals bij Michelle (15). “Best cool, om zo’n professionele foto van jezelf te hebben.”

Ze heeft de smaak te pakken, want ze zou zich zo weer aanmelden voor een soortgelijk project. En misschien wordt ze later wel een echt model.

Ook Angelina (16) kijkt met een positief gevoel terug op de campagne. Ze vindt het wel jammer dat een onverlaat op één van de posters een snorretje onder haar neus had getekend. De 13-jarige Jaidy is op de poster afgebeeld met een telefoon in zijn hand. “Tijdens de fotoshoot werd ik gebeld door mijn moeder. De fotograaf drukte af en voor ik het wist hing ik op deze manier in de stations van Randstadrail.”

Reactie achterlaten