Introductie Veolia-bussen niet vlekkeloos

Vervoersbedrijf Veolia heeft sinds zondag het streekvervoer in de regio Haaglanden overgenomen van Connexxion. De introductie van de nieuwe Veolia-bussen verliep niet geheel vlekkeloos.

Na een jaar lang overleggen en plannen, was zondag de vuurdoop voor de maatschappij en de chauffeurs. Die rijden voortaan niet meer een vaste route, maar worden op alle lijnen in de regio ingezet.

Navigatiesysteem

Hoewel de bussen een navigatiesysteem hebben, ging dat op de eerste dag niet altijd goed. Zo sloeg een buchauffeur op weg van Rijswijk naar Maasland een complete wijk over. Veolia denkt dat de navigatieproblemen snel voorbij zijn en dat het gewoon een kwestie van wennen is.

Volgens FNV Bondgenoten zijn de problemen echter te wijten aan een ‘amateuristische’ voorbereiding. De vakbond houdt dan ook het hart vast voor de echte vuurdoop op maandag.

Grote stoet

Nu Veolia het busvervoer verzorgt in opdracht van Stadsgewest Haaglanden, zijn de groen-gele bussen van voorganger Connexxion uit het straatbeeld verdwenen. In een grote stoet kwamen zaterdag de nieuwe bussen van Veolia de regio ingereden.

Veolia verandert voorlopig alleen de kleur van de bussen en past de borden aan. De dienstregeling blijft gelijk en de arbeidsomstandigheden voor de chauffeurs veranderen ook niet, zegt de vervoerder.

Reactie achterlaten