Nog geen duidelijkheid over fiets in RandstadRail

Het is nog steeds niet duidelijk vanaf wanneer reizigers hun fiets gedurende de hele dag hele kunnen nemen in RandstadRail.

De Haagse gemeenteraad dringt al lange tijd bij de diverse wethouders van verkeer aan om het mogelijk te maken dat de fiets de hele dag mee mag in de nieuwe openbaar vervoerverbinding.

Het college wil hierover echter afspraken maken met de gemeente Rotterdam zodat er ‘een uniforme regelin’ kan komen. In Rotterdam mag de fiets al in de daluren mee in de metro. Maar uitbreiding daar zit er voorlopig niet in, schrijft het college aan de gemeenteraad. ‘vanwege verwachte capaciteits- en veiligheidsproblemen heeft Rotterdam aangegeven hier vooralsnog geen kans toe te zien.’

Bovendien zijn er nog meer problemen. ‘Uitbreiding van de mogelijkheden voor het meenemen van de fiets in RandstadRail zal aanzienlijke kosten met zich mee nemen.’

Wel belooft het college dat als RandstadRail eenmaal volledig in gebruik is genomen, er tóch nog eens wordt bekeken of de fiets mee mag. Maar door technische problemen heeft de ingebruikname vertraging opgelopen. Het college: ‘Dit betekent dat wij op dit moment nog geen definitieve uitspraken kunnen doen over de mogelijkheden om het meenemen van de fiets in RandstadRail uit te breiden naar de spitstijden. Wij zullen hierop in het derde kwartaal van 2007 terugkomen.’

Reactie achterlaten