Stichting: HSL moet onmiddellijk worden stopgezet

De Stichting Stop Geluidsoverlast HSL eist dat de hogesnelheidstreinen onmiddellijk worden stilgezet. Pas als de echte Fyra-locomotieven gaan rijden, mag wat de stichting betreft de dienstregeling weer worden hervat.

Stop Geluidsoverlast HSL dient de eis donderdagavond in tijdens de gemeenteraadsvergadering van Lansingerland. Volgens de stichting zorgen de treinen die nu op het traject tussen Rotterdam en Amsterdam rijden voor twee keer zoveel geluidsoverlast als gewone toestellen.

Het gaat om tijdelijke HSL-treinen, omdat de eigenlijke hogesnelheidslocomotieven nog niet klaar zijn.


Bij Spoorbeheerder ProRail zijn tot nu toe 2500 klachten binnengekomen over geluidshinder van de Hoge Snelheidlijn. Veel klachten komen uit de gemeente Lansingerland.

Reactie achterlaten