Muzikale aftrap actie ‘Gratis OV in Zuid-Holland’

Met een muzikale hulde aan het Openbaar Vervoer gaven gedeputeerde Asje van Dijk en wethouder van Leiden Pieter van Woensel vanochtend het startschot voor de actie Gratis OV op het Stationsplein bij Leiden CS. Van Dijk overhandigde Van Woensel symbolisch de sleutel van de Pakjes-bewaarbus. Van Woensel op zijn beurt leverde ‘zijn’ autosleutel in en beloofde de komende weken vaker gratis de bus te nemen. De Amazing Stroopwafels hadden speciaal voor deze actie een OV-versie gemaakt op melodie van hun oorspronkelijke lied ‘Kolen uit Polen’. Reizigers kunnen op 4 zaterdagen in november en december (28 november en 5, 12 en 19 december 2009) in een groot deel van de provincie gratis met de bus, de waterbus (regio Dordrecht), de trein (Merwedelingelijn) en de lightrail tussen Alphen aan de Rijn en Gouda reizen.

De provincie maakte op het Stationsplein passerende bus- en treinreizigers attent op de actie Gratis OV door hen te trakteren op een kerststolletje met chocomel. Gedeputeerde Van Dijk benadrukte dat de bus en de trein een belangrijke rol spelen bij het bereikbaar houden van de provincie, zeker in de aanstaande feestweken. “Om u als reiziger behulpzaam te zijn bij het winkelen, zet de provincie in Leiden en Dordrecht Pakjes-bewaarbussen neer waar u tijdelijk uw gekochte kado’s even kan afgeven, om ze later weer op te halen”. Bij het ‘inleveren’ van een enorme autosleutel aan Van Dijk zei Van Woensel dat de regio Leiden qua bereikbaarheid onder druk staat. “Als we de komende periode allemaal wat vaker de bus of de fiets pakken om onze mooie en oude binnenstad te bezoeken, zal dat zeker helpen om deze bereikbaar te houden.” Beide bestuurders benadrukten dat dankzij het Gratis OV op de 4 zaterdagen in november en december 2009, reizigers simpel en goedkoop de voordelen van het OV kunnen ontdekken. De actie geldt overigens niet in het (bestuurs)gebied van Stadsgewest Haaglanden en Stadsregio Rotterdam.

Winkelend publiek in Leiden en Dordrecht kan ook tussen het winkelen door gekochte kado’s tijdelijk stallen in een authentieke Pakjes-bewaarbus. In Leiden staat deze Pakjes-bewaarbus op 28 november en 12 december 2009 overdag op de Beestenmarkt; in Dordrecht staat de Pakjes-bewaarbus overdag op 28 november op het Scheffersplein, en op 5, 12 en 19 december 2009 op de Statenplaats, de laad/los zone achter V&D. Specifieke informatie over het actiegebied, de lijnen en de actievoorwaarden is te vinden op de webpagina http://www.zuid-holland.nl/gratisov.

Reactie achterlaten