Overlast op Randstadrail aangepakt met acties

De HTM gaat samen met de politie en de gemeente Zoetermeer de overlast op en rond Randstadrail aanpakken. Vrijdag werd er een gezamenlijke actie gehouden bij vijf haltes in Zoetermeer.
Dat gebeurde op de haltes Voorweg Laag en Hoog, Centrum West, Stadhuis en Palenstein. Rondhangende jeugd veroorzaakt veel overlast op de Randstadrail-trajecten. Ze richten vernielingen aan, veroorzaken geluidsoverlast en daarnaast vallen ze passagiers lastig.

Door de samenwerking hopen de partijen de overlast terugdringen en het veiligheidsgevoel in Randstadrail te vergroten. Bij de controles van vrijdag werden meer dan honderd bekeuringen uitgeschreven, onder meer voor zwartrijden.

Aanpak overlast RandstailRail

HTM, Politie Haaglanden, Wijk en Agent Samen (WAS) en het team Handhaving van de gemeente Zoetermeer hebben de handen ineen geslagen om de veiligheid op en rond de RandstadRail te vergroten. Vrijdag 27 november hielden zij van 15:00 tot 01:00 uur een gezamenlijke handhavingsactie op en rond vijf haltes in Zoetermeer. Het is voor het eerst in Zoetermeer dat zo’n grootscheepse actie op de RandstadRail heeft plaatsgevonden. De ambitie is dit vaker te doen. Burgemeester Jan Waaijer en Patrick van Domburg, wethouder Veiligheid, woonden de actie gedeeltelijk bij.

Politie Haaglanden maakte na afloop van de handhavingsactie de resultaten bekend. ’s Middags vond een instapcontrole op de stations plaats. Hierbij zijn 2.411 mensen gecontroleerd op een geldig vervoersbewijs. ’s Avonds heeft de HTM in de trams 1.433 mensen gecontroleerd. 116 keer is een proces verbaal uitgeschreven. Team Handhaving van de gemeente heeft 19 bekeuringen uitgeschreven. Tijdens deze actie waren in totaal ruim 100 medewerkers van de HTM, Politie Haaglanden, WAS en de gemeente op de been. Met deze integrale samenwerking willen de partijen de overlast terugdringen en het veiligheidsgevoel van de inwoners en reizigers vergroten. De actie vond plaats op haltes Voorweg Laag en Hoog, Centrum West, Stadhuis en Palenstein. Op deze haltes veroorzaken rondhangende jeugd en jongeren veel overlast zoals vernielingen, geluidsoverlast en het lastig vallen van passagiers. Omdat de problematiek zich niet beperkt tot de haltes hebben team Handhaving en leden van Wijk- en Agent Samen (WAS) op deze avond in de aangrenzende wijken extra gesurveilleerd. Deze handhavingsactie is onderdeel van de campagne ‘Zoetermeer Veilig, daar zorgen we samen voor’. De gemeente Zoetermeer en de politie vinden het belangrijk dat inwoners zich veilig voelen in de stad. Met de campagne laat de gemeente resultaten en initiatieven zien op dit gebied. Daarnaast geeft de gemeente tips om de eigen veiligheid te vergroten. Meer informatie is te vinden op www.zoetermeerveilig.nl.

Reactie achterlaten