Iedereen enthousiast over de winnende fietsenstallingen

Iedereen enthousiast over de winnende fietsenstallingen

“Krijgen we nu hier een beker?,” grapt beheerder Robert de Goede van de uit twee etages bestaande fietsenstalling Noordwaarts. De op een steenworp van de winkels gelegen openbare stalling wordt deze druilerige zaterdag opnieuw goed gebruikt.

De Goede is best een beetje trots dat Zoetermeer de Reizigersprijs 2009 heeft gewonnen, voor het bieden van gratis, bemande fietsenstallingen bij OV-haltes. “Mijn collega’s en ik proberen hier de sfeer ero op een leuke manier in te houden. Af en toe een beetje dollen met de klanten.”

Oud-collega Roelof van Wijk, die sinds een maand elders een baan heeft gevonden, knikt. Hij zegt even te komen buurten, juist vanwege die gezelligheid. “Dit is een ideaal systeem. De fietsen en scooters zijn van de straat en het is gratis. Je zet je fiets neer en er wordt op gelet.”

Een van die klanten, de Zoetermeerse Marianne Klootwijk, is het helemaal eens met het door de gemeente gevoerde beleid. “Als de stalling geld zou kosten, zou ik overwegen of ik niet nog iets dichter bij het Stadshart m’n fiets op staat kwijt zou kunnen. Maar nu het niks kost vind ik het ideaal. Ze zijn niet bovendien erg vriendelijk.”

Klootwijk vindt het ook plezierig dat in Zoetemeer allemaal bemande stallingen zijn. “Anders moet je eerst opletten of het wel veilig is.” De Zoetermeerse A. Zwennes onderstreept het belang van die persoonlijke aandacht van de beheerder en diens collega’s: “Mijn man had een tijdje terug het sleuteltje van fiets in de stalling Centrum West verloren. Die sleutel was door het personeel gevnden. Keurig toch, ook nog eens echte service.”

Cindy van Hoeijen uit Stompwijk, die haar scooter stalt, ziet ook alleen maar voordelen van de gratis stalling. “Ik ben er erg blij mee. Fijn dat ik ook m’n helm zonder kosten kan achterlaten. Anders zou ik daar de hele tijd mee moeten rondlopen.”

Reactie achterlaten