‘Zorgen om beveiliging Randstadrail Zoetermeer’

De HTM maakt zich zorgen om de veiligheid op Randstadrail in Zoetermeer. Dat komt doordat het stadsgewest Haaglanden stopt met een subsidie van een miljoen euro per jaar, die gebruikt werd om de lijn veilig te houden.

Het geweld in tram en bus is het afgelopen jaar flink afgenomen. Maar met de subsidiestop in het vooruitzicht is de Haagse vervoerder bang dat de veiligheid weer achteruit zou kunnen gaan, met name op de Randstadrailroute Den Haag CS – Oosterheem. De HTM gaat proberen het stadsgewest over te halen om de subsidie toch te verlengen.

Het stadsgewest laat in een reactie weten dat een speciale werkgroep onder leiding van regiobestuurder Peter Smit bespreekt of er wellicht toch geld moet worden gestoken in de veiligheid van de HTM.

0 antwoorden op “‘Zorgen om beveiliging Randstadrail Zoetermeer’”

  1. Peter2010-01-02 om 00:00Beantwoorden

    De (sociale) veiligheid in RandstadRail is ook in de late avonduren van groot belang. Het gewest Haaglanden moet de HTM de subsidie blijven verstrekken. Heeft Haaglanden het geld voor de subsidie niet, dan moet Haaglanden maar bij de gemeenten aan de RandstadRail gezamelijk maar lospeuteren.

Reactie achterlaten