Veel schade aan Veolia-bussen

De bussen van vervoersmaatschappij Veolia hebben in de eerste vier weken in Haaglanden enorme schade geleden. Een woordvoerster en concessiedirecteur Haaglanden Ruud Verhulst van Veolia spreken beiden over een ‘meer dan gemiddelde schade’. Verhulst zegt net te hebben bespeurd dat het tij aan het keren is.

Veolia zag met name in Den Haag veel bussen schade oplopen. Een ronde langs de vestigingen in de regio Haaglanden heeft Verhulst eind vorige week geleerd dat het aantal schadegevallen nu weer ‘op peil’ is. Dat hebben vestigingsmanagers hem verteld. Het komt bij de Veoliabussen momenteel met name neer op allerlei blikschades.

Cijfers en bedragen heeft de directeur echter niet voorhanden. Een woordvoerster van Veolia zegt dat aan het begin van een nieuwe concessie standaard meer valt te repareren aan bussen dan anders. De
oorzaken worden gezocht in de nieuwe bussen, nieuwe routes en nieuwe chauffeurs. Zij moeten wennen aan hun voertuig.

Daarnaast moeten de chauffeurs de weg nog leren kennen. Een aantal is ook nieuw op de bus en moet daarom nog wennen aan de omvang van het voertuig. Directeur Verhulst stelt dat rijden op een bus anders is dan rijden op een touringcar, waarmee een chauffeur honderden kilometers rijdt. Daarnaast moeten de chauffeurs de weg nog leren kennen.

Reactie achterlaten