Qbuzz: alleen nog chipkaart

Vanaf 11 februari 2010 zijn alle Rotterdamse bus- en tramlijnen alleen nog toegankelijk met een OV-chipkaart. De buslijnen naar Zoetermeer, 170, 173 en 204, vallen daar ook onder. Strippenkaarten en zichtabonnementen zijn vanaf dan niet meer geldig.

In Zoetermeer kan de OV-chipkaart opgeladen worden bij de meeste C1000’en, Albert Heijns en diverse sigaren- en boekwinkels.

0 antwoorden op “Qbuzz: alleen nog chipkaart”

 1. S.Fisser2010-01-08 om 00:00Beantwoorden

  wat kan/moet ik doen met resterende strippenkaarten (blauw en roze) en hoe werkt het met 3 kinderen, moeten die allemaal een eigen kaart of een gezamenlijke?

 2. Maarten2010-01-08 om 00:00Beantwoorden

  De strippenkaarten kan je gewoon opmaken in de tram en de bus. Alleen niet de Qbuzz-lijnen.

  Kinderen hebben vanaf de leeftijd dat ze moeten betalen, inderdaad een eigen kaart nodig.

 3. Luydens2010-01-11 om 00:00Beantwoorden

  Afgelopen week met de Qbuzz lijn naar de stad willen gaan zoals ik 2 keer per week doet om verder over te stappen naar het ziekenhuis. wat mij heeft teleurgesteld was dat ik niet meer 1,20 of 1,60 euro moest betalen voor 3 haltes maar 2,50 want ze hadden geen kleine strippenkaart. nog erger ik kon niet verder overstappen omdat het kaartje wat ik kreeg was een Qbuzz kaartje die alleen geldig was in een Qbuzz bus lijn terwijl in zoetermeer 3 verschillende bus lijnen rijden namelijk: QBuzz, Veolla en connexxion. dus uiteindelijk ben ik duurder uitgekomen dan verwacht.

 4. Piebe2010-02-03 om 00:00Beantwoorden

  Dat zal nog wat worden op 11 februari. In alle publicaties wordt alleen gesproken over de regio Rotterdam waar op 11 februari de strippenkaart wordt afgeschaft. Daarbij wordt nooit gesproken over Zoetermeer dat niet in de regio Rotterdam, maar in de regio Haaglanden ligt. Vrijwel niemand heeft in de gaten dat Qbuzz, ook voor lokaal vervoer binnen Zoetermeer, de strippenkaart gaat afschaffen. Iedere publiciteit hierover ontbreekt!

Reactie achterlaten