OV-chipkaart RandstadRail pas in januari

Waar Haagse OV-reizigers al vanaf zondag met een OV-chipkaart in tram en bus terecht kunnen, moeten Zoetermeerders nog even wachten. Het duurt tot januari voordat het nieuwe betaalmiddel ook in RandstadRail kan worden gebruikt. Dat laat een woordvoerder van HTM weten. “Het inbouwen van apparatuur is een enorme logistieke operatie. We hebben ervoor gekozen om eerst de bussen en trams onder handen te nemen. Daarna is RandstadRail aan de beurt.” Het nieuwe betaalmiddel kan vanaf zondag in alle bussen en trams van HTM worden gebruikt. De woordvoerder benadrukt dat bij HTM voorlopig nog gewoon met de strippenkaart kan worden gereisd. “Ik weet niet hoe lang de twee kaarten naast elkaar blijven bestaan. Dat is een beslissing die door het rijk moet worden genomen,” aldus de woordvoerder.

Reactie achterlaten