Een kilometer containers om leiding te verleggen

De containers voor de nieuwe CO2-leiding zijn twee weken geleden geplaatst aan de Shetland in Oosterheem. De CO2-leiding wordt verlegd om het doortrekken van RandstadRail-lijn 4 naar het nieuwe NS-station Bleizo mogelijk te maken. Het te verplaatsen gedeelte van de pijpleiding is ongeveer een kilometer lang en wordt verlegd naar een diepte van dertig meter. Alleen dan kunnen funderingen, haltes en het spoor worden aangebracht. De nieuwe leiding wordt eerst op de containers gelegd, voordat deze onder grond wordt getrokken. De containers staan op de parkeerterreinen van Elba en Shetland en op het groen van de Orinocostroom. In de wijk zelf wordt er niet aan de leiding gewerkt, dat gebeurt ter hoogte van de Verlengde Australiƫweg.

Reactie achterlaten