Kritiek op OV-chipkaart

De voorlichting over de nieuwe OV-chipkaart schiet flink tekort dat vinden veel Zoetermeerders. Dat bleek uit de peiling die D66 Zoetermeer zaterdag op hun Stemhuisplein kraam in het Stadshart hield onder het winkelpubliek over dit nieuwe openbaar vervoersbewijs. Veel klachten kwamen ook over de wijze waarop de OV-chipkaart aangevraagd en geactiveerd moet worden. “Vorige maand stonden mensen in een lange rij in de kou voor een foto maken op hun OV-chipkaart”, aldus een verontwaardigde D66 lijsttrekker Pieter Smit, “er stonden ook mensen voor noppes in de rij die al een NS-abonnement hadden. Dat is al een OV-chipkaart.” Daaruit blijkt dat het aan een goede voorlichting ontbreekt. Mensen zonder internet moeten ook maar zien hoe zij hun OV-chipkaart in huis krijgen. “Openbaar vervoer is er toch voor iedereen, jong en oud”, was een boze reactie uit het publiek, “toch niet alleen voor whizz-kids die met computers kunnen omgaan.”

Reactie achterlaten