Start proefritten tram 19

Het Stadsgewest Haaglanden start maandagnacht 22 maart a.s. met het testen van tramlijn 19. Gedurende een aantal weken daarna worden de wissels, verkeerslichten en de bovenleiding stap voor stap getest. Deze periode wordt afgesloten met een integrale test van het gehele trac├ę. Na afronding van de testperiode wordt nog een aantal restwerkzaamheden gedaan die door de vorst niet eerder konden worden uitgevoerd.

Na een positief verlopen testperiode kan HTM beginnen met het proefbedrijf. Trambestuurders krijgen instructie en doen een aantal weken ervaring op met het baanvak van tramlijn 19. Ook wordt het rijden volgens de dienstregeling getest. Als alles naar wens verloopt kan tramlijn 19 met ingang van de zomerdienstregeling op zondag 4 juli 2010 in dienst worden genomen.

Aanvulling ZoetermeerOV

Zodra tram 19 rijdt, kan men vanuit Zoetermeer makkelijk bij Leidschenveen overgestappen op de tram naar Leidschenhage, Ypenburg en Delft.

Reactie achterlaten