OV-chipkaart activeren nu ook in Zoetermeer

Sinds kort kunt u uw persoonlijke OV-chipkaart ook in Zoetermeer activeren. Dit is nodig om uw reissaldo automatisch op te laden.

Dit kan van maandag tot en met vrijdag tussen 9:00 en 17:00 uur bij het kantoor van Veolia aan de
Kelvinstraat 55. Binnenkort kan het activeren ook op een tijdelijke locatie in het centrum. Hierover volgt nog informatie.

Opladen

Veel reizigers weten niet dat het activeren uitsluitend voor het automatisch opladen van het saldo betreft. U kunt nu ook al met uw kaart reizen zonder het te activeren. U moet dan wel tijdelijk zelf reissaldo op uw OV-chipkaart laden. Dat kan in Zoetermeer bij de NS stations, C1000 en de kaarten/
tabakwinkels van Sonneveld.

Daarnaast kunt u via internet (OV-chipkaart.nl) reissaldo kopen en dit later op uw kaart laden. Alle bussen en de bovengenoemde adressen zijn voorzien van een zogenaamde afhaalautomaat. Het activeren van de automatische oplaadfunctie kunt u uitstellen totdat u op een van uw reizen een bemand loket tegenkomt.

Informatie

Voor vragen over de OVchipkaart kunt u kijken op: OV-chipkaart.nl of bellen met 0900-0980 (e 0,10 p.m.) De OV-chipkaart in Zoetermeer valt onder de verantwoordelijkheid van het Stadsgewest Haaglanden en de vervoerbedrijven.

0 antwoorden op “OV-chipkaart activeren nu ook in Zoetermeer”

 1. Gonne-Marieke van Hamersveld2011-01-12 om 00:00Beantwoorden

  Hallo,

  Dit is een bericht van maart 2010. Hierin staat dat binnenkort nadere informatie volgt. Het is inmiddels januari 2011 dus mijn vraag is, kan ik mijn persoonlijke OV chipkaart inmiddels ook opladen bij treinstation Zoetermeer of op een locatie in het stadshart.

  Met vriendelijke groet,
  Gonne-Marieke

 2. Maarten Batenburg2011-01-18 om 00:00Beantwoorden

  Alle NS-automaten zijn geschikt om de OV-chipkaart op te laden.
  Daarnaast hebben de meeste C1000’en, Albert Heijnen en kantoorboekhandels als Sonneveld een oplaadautomaat. Ook kan via Internet besteld saldo in elke Veolia-bus worden opgehaald.

Reactie achterlaten