“info rondom ov-chip is onvoldoende!”

De voorlichting over de nieuwe OV-chipkaart schiet flink tekort dat vinden veel Zoetermeerders. Dat bleek uit de peiling die D66 Zoetermeer zaterdag op hun Stemhuisplein kraam in het Stadshart hield onder het winkelpubliek over dit nieuwe openbaar vervoersbewijs. Veel klachten kwamen ook over de wijze waarop de OV-chipkaart aangevraagd en geactiveerd moet worden.

“Vorige maand stonden mensen in een lange rij in de kou voor een foto maken op hun OV-chipkaart”, aldus een verontwaardigde D66 lijsttrekker Pieter Smit, “er stonden ook mensen voor noppes in de rij die al een NS-abonnement hadden. Dat is al een OV-chipkaart.” Daaruit blijkt dat het aan een goede voorlichting ontbreekt. Mensen zonder internet moeten ook maar zien hoe zij hun OV-chipkaart in huis krijgen. “Openbaar vervoer is er toch voor iedereen, jong en oud”, was een boze reactie uit het publiek, “toch niet alleen voor whizz-kids die met computers kunnen omgaan.”

Ook het activeren van de persoonlijke OV-chipkaart vergt de nodige studie. “Heb ik die kaart eindelijk in huis,” beklaagt een mevrouw zich, “moet ik helemaal naar Den Haag toe om die kaart te activeren.” Het publiek geeft bijval. “Het is van de zotte dat activeren van de OV-chipkaart niet kan in Zoetermeer, de derde stad van Zuid-Holland, een stad met ruim honderdduizend inwoners.” D66 lijsttrekker Pieter Smit vindt ook dat het anders moet: “Wij willen meerdere servicepunten bijvoorbeeld in het Stadhuis en op Centrum-West. En als het aan D66 ligt, komt er ook snel een tent op de Markt waar mensen aan de ene kant naar binnen lopen en aan de andere kant er met hun pasje kant en klaar uitstappen.”

Reactie achterlaten