Strippenkaart mogelijk eind dit jaar afgeschaft

Reizigers met het openbaar vervoer kunnen mogelijk eind dit jaar alleen nog met de OV-chipkaart betalen in tram of bus. Het stadsgewest Haaglanden en de provincie willen de strippenkaart voor 2011 afschaffen.

Dat is bekendgemaakt na de proef met persoonlijke OV-chipkaarten die voor 1 euro te bestellen waren. In twee maanden tijd hebben 60.000 inwoners zo’n kaart gekocht. De provincie en het stadsgewest spreken van een groot succes.

Eerder was al bekend dat de strippenkaart pas mag worden afgeschaft als reizigers met de OV-chip niet duurder uit zijn. Een onafhankelijke commissie doet op dit moment onderzoek naar de tariefsverschillen tussen strippenkaart en OV-chipkaart in Haaglanden.

0 antwoorden op “Strippenkaart mogelijk eind dit jaar afgeschaft”

  1. love You2010-03-29 om 00:00Beantwoorden

    gierig,
    ik wil niet met die kutovchipkaart, op het taject lijn 177 ben ik duurder uit, je betaalt ook voor omleidingen enz, de strippenkaart blijft!
    als het echt niet anders kan oke,
    ik vind de ovchipkaart echt klote oprotten met die kkkaart.

Reactie achterlaten