Weblog wethouder Smit: start gratis OV en meer

Afgelopen vrijdag was het dan eindelijk zover: de start van de proef met gratis OV in Zoetermeer. Al geruime tijd geleden heeft de gemeenteraad van Zoetermeer besloten te gaan experimenteren met gratis OV en stelde hiervoor 2 ton beschikbaar. Na dit besluit is er geruime tijd met de diverse vervoerders binnen Haaglanden gesproken over de kosten etc.

Sinds 30 augustus 2009 is Veolia het bedrijf wat verantwoordelijk is voor het busvervoer binnen Haaglanden (met uitzondering van Den Haag). Deze nieuwe vervoerder bleek wel in voor een dergelijke proef en zo kon het gebeuren dat ik de aftrap mocht geven op station Centrum-West. De komende weken, t/m 20 december as, kan er in de weekeinden gratis met de bus binnen Zoetermeer worden gereden. Ik ben blij dat de proef nu eindelijk van start is gegaan en ben onder de indruk van datgene wat Veolia in zeer korte tijd heeft gedaan om ook daadwerkelijk met de proef te kunnen beginnen. Hopelijk volgen de andere vervoerders in Haaglanden dit goede voorbeeld.

Afgelopen zaterdag ben ik maar eens met de bus naar het Stadshart gegaan. Het viel mij op dat de bus (lijn 72) helemaal vol zat! Hopelijk gaan veel Zoetermeerders nu eens het gemak van het OV binnen Zoetermeer proberen en laat men ook in de toekomst iets vaker de auto staan.

Reactie achterlaten