Moederbedrijven Veolia en Connexxion fuseren

Veolia Transport en Transdev zijn het eens over een fusie van hun activiteiten. Dat maakte de moederbedrijven, Caisse des Dépôts en Veolia Environnement, woensdag bekend.

In Nederland zijn de ondernemingen actief via dochterbedrijven Connexxion en Veolia Transport. Connexxion is op de Nederlandse markt actief in het openbaar vervoer met bussen, treinen, boten en trams. Verder rijdt het bedrijf touringcars, taxi’s en ambulances. Veolia onderhoudt ferry-, bus- en treinverbindingen in Nederland en rijdt regiotaxi’s.

Algemeen directeur Antoine Frérot van Veolia Environnement zei in een toelichting op de plannen dat de Europese concurrentieautoriteiten de combinatie Veolia-Transdev zou kunnen vragen activiteiten in Nederland te staken.

De twee ondernemingen willen samen een wereldwijd opererend openbaarvervoerbedrijf worden. Het samengaan moet een jaarlijkse besparing van 70 miljoen euro opleveren. In 2009 behaalden de bedrijven een gezamenlijke omzet van 8,1 miljard euro. Ze zijn actief in 28 landen met ongeveer 117.000 werknemers.

Reactie achterlaten