“RandstadRail moet vaker rijden”

RandstadRail moet in de spits vaker rijden. De huidige frequentie is te laag om het aantal reizigers te kunnen verwerken.
Daarvoor pleit reizigersorganisatie Rover. Nu rijdt RandstadRail 3 en 4 in de spits elke 7,5 minuut. “Maar iedereen die de dienstuitvoering een keertje in het echt heeft gadegeslagen, ziet dat het niet klopt,” zegt Rover-voorzitter Jan van Male. Die 7,5 minuut is gewoon te weinig. Op de drukste momenten wordt de dienstregeling uitgebreid met spitsdiensten. Dan rijdt er een extra voertuig twee minuten na de regulier tram. Dat is veel te kort op elkaar. Het gevolg is dus dat die tweede tram vrijwel leeg is, terwijl de andere twee overvol zitten.”

Volgens Van Male is het onmogelijk om met spitsritten precies tussen de twee trams in te rijden. “Dat kan de capaciteit van het spoor niet aan. Wel zouden we graag zien dat de trams om de zes minuten rijden. Dan worden reizigers beter gerspreid over de voertuigen.”

Van Male heeft het stadsgewest Haaglanden gevraagd de ritten van RandstadRail in de nieuwe dienstregeling aan te passen. “Helaas is dat niet gelukt,” zegt Jan van Male teleurgesteld.

Rover boekte wel succes met een ander voorstel. Het stadsgewest dreigde de Haagse buslijnen 22 en 28 om te gooien. Dat zou een verlechtering betekenen voor reizigers uit de wijk Duinzigt.,” zegt Van Male. “De verbinding met de binnenstad zou hiermee verdwijnen. Gelukkig is dit voorstel weer van tafel gehaald.

Reactie achterlaten