WilgenExpress in Westerpark krijgt langzaam vorm

Als voorbereiding op de landelijke dag van het park, aanstaande zondag, is een aantal Zoetermeerders begonnen aan de WilgenExpress in het Westerpark. De natuurlijke RandstadRail wordt gemaakt van wilgentakken en komt nabij de natuurtuin te staan.

Wethouder Frank Speel opent zondag om 13:15 uur samen met Ed Bouwtkan van de Stichting Terra Art Projects de landelijke feestdag. Aansluitend mogen alle aanwezige bezoekers helpen met de bouw van de locomotief van de WilgenExpress. De opening zal muzikaal worden omlijst door het Zoetermeerse harmonierorkest Harpe Davids.

Ludy Feyen, de beeldend buitenkunstenaar: “De resterende wilgenslieten, de uitlopers van knotwilgen, moeten de trein in beweging zetten, laten groeien. Behalve over de vormen hebben we het ook over verbinding met het landschap en elkaar.”

Reactie achterlaten