Wijzigingen lijnen 170, 173 en 204

Vanaf 23 augustus 2010 zal het buslijnennetwerk veranderen. Doordat de RandstadRail vanaf 16 augustus door zal rijden naar Rotterdam Centraal en daarmee gekoppeld wordt aan het Rotterdamse metronetwerk, zal het lijnennetwerk in Lansingerland afgestemd worden op station Berkel Westpolder. Wel kunt u nog met Qbuzz vanuit Lansingerland naar Rotterdam Noord reizen (voor reizigers naar Hillgersberg/Schiebroek en station Noord).

170 Zoetermeer – Berkel en Rodenrijs – Bergschenhoek – Rotterdam-Noord

Lijn 170 wordt ingekort tot station Noord en gaat over de Ringdijk i.p.v. de Straatweg rijden. In de avonden en weekeinden rijdt deze lijn alleen nog het traject Zoetermeer – Berkel en Rodenrijs en takt bij station Westpolder aan op de Randstadrail. Op de Wilhelminastraat in Berkel kunnen reizigers tussen Zoetermeer en Rotterdam-Noord overstappen op lijn 171, die aansluiting richting Bergschenhoek en Hillegersberg/Schiebroek biedt.

270 Zoetermeer – Berkel Westpolder (sneldienst)

Lijn 270 wordt de vervanger van lijn 204 en gaat maandag t/m vrijdag overdag tussen Zoetermeer en station Westpolder rijden. Hierdoor neemt de reistijd van Zoetermeer naar Rotterdam aanzienlijk af.

171 Pijnacker – Berkel en Rodenrijs – Bergschenhoek – Rotterdam-Noord

De route van lijn 171 wordt eveneens aangepast via station Westpolder. Daarna gaat hij via de Rivierenstraat en de St. Franciscus Poli naar Berkel Centrum en vervolgens net als lijn 170 via Bergschenhoek en de Ringdijk naar station Noord. Lijn 171 gaat een volledige dienstregeling rijden, 7 dagen in de week. Het takje naar Pijnacker wordt voortaan alleen nog maandag t/m vrijdag overdag gereden.

173 Bleiswijk – Bergschenhoek – Berkel Westpolder

Deze lijn gaat voor een snellere verbinding tussen Bleiswijk en Randstadrail zorgen, via de Oosteindseweg, Randweg-West en Klapwijkseweg. Het deel van de route naar Zoetermeer wordt overgenomen door lijn 174.

174 Zoetermeer – Bleiswijk – Bergschenhoek – Berkel en Rodenrijs – Delft

Lijn 174 wijzigt slechts een klein beetje ten opzichte van de huidige route. In Bergschenhoek gaat hij via de Groeneweg en Jacob Marislaan rijden, omdat lijn 173 hier niet meer komt. Na Bleiswijk rijdt hij via Kruisweg naar Zoetermeer. Lijn 174 gaat ook op zaterdagen naar Delft rijden voor het winkelend publiek; in de avonden en op zondag rijdt lijn 174 slechts tussen Westpolder en Zoetermeer Centrum West.

274 Zoetermeer – Bleiswijk (spitslijn)

Lijn 274 wordt een spitslijn tussen Zoetermeer Centrum West, de NS-stations van Zoetermeer en Bleiswijk, over de route van de huidige lijn 204. Hiermee krijgt Bleiswijk een betere verbinding met de treinen naar Gouda en Den Haag. In Bleiswijk rijdt lijn 274 door als lijn 173 naar Berkel Westpolder v.v.

Reactie achterlaten