Nieuwe ingang voor RandstadRail-halte Voorweg Hoog

De RandstadRail-halte Voorweg Hoog krijgt eind 2010 /begin 2011 een ingang vanaf Buytenwegh. Aan de Piet Bakkerhove worden hiervoor trappen en liften gebouwd. Het perron van de halte vormt dan ook de verbinding tussen de wijken Buytenwegh en Meerzicht. De bestaande loopbrug tussen de wijken wordt in het tweede kwartaal van 2011 gesloopt. De werkzaamheden voor de trappen en liften beginnen in de week van 9 augustus 2010.

Gestart wordt met het verleggen van kabels en voet- en fietspaden om vervolgens verder te gaan met de bouw van de trappen en liften. Ook wordt de fietsenstalling verwijderd, worden tijdelijke fietsklemmen geplaatst en een boom gekapt. Zijn de trappen en liften klaar, dan wordt het omliggende terrein ingericht met onder meer nieuw groen. De huidige fietsenstalling wordt weer terug geplaatst.

Tijdens de werkzaamheden kan de trap van de bestaande loopbrug –dan inmiddels opgeknapt en verlicht– worden gebruikt om over de Amerikaweg en het spoor te komen. Het parkeerterrein wordt iets verkleind en het fietspad om de bouwplaats gelegd. Geprobeerd wordt de hinder voor fietsers zoveel mogelijk te beperken. De trappen en liften bij de halte Voorweg-hoog kunnen rond de jaarwisseling in gebruik worden genomen.

Reactie achterlaten