HSL-buren kraken extra Fyra-treinen, maar Rover is blij

Bewoners van Lansingerland hebben grote moeite met de extra Fyra-treinen die de NS over de hogesnelheidslijn tussen Amsterdam en Rotterdam wil laten rijden.

“Ze gaan maar door. Dit kan er ook nog wel bij.” René Wendel, woordvoerder van de actiegroep Stichting Stop Geluidsoverlast HSL in Berkel en Rodenrijs, reageert gelaten op het bericht dat er vanaf 4 oktober twee keer per uur een Fyra-trein over de HSL tussen Amsterdam en Rotterdam gaat rijden.

De HSL-buren in Lansingerland, verenigd in de organisatie van Wendel, ondervinden al geruime tijd last van de passerende treinen. Met de extra Fyra-voertuigen wordt die herrie alleen maar erger, stelt de voorman.

“De geluidsruimte is wat ons betreft op. Daarom zetten we het kort geding tegen het ministerie van Verkeer en Waterstaat door.” Wendel kon gisteren niet aangeven wanneer de rechtszaak zal dienen. “De druk is groot, wij willen zo snel mogelijk.”

Reizigersvereniging ROVER noemt de uitbereiding van het aantak Fyra-treinen op zich goed. “Als het maar niet ten koste gaat van de bestaande dienstregeling,’ stelt woordvoerder Chris Vonk. “De gewone treinen moeten blijven rijden.”

De NS benadrukken dat de uitbreiding van de Fyra’s niet ten koste gaat van de Beneluxtreinen.

Reactie achterlaten