Nieuwe dienstregeling 2011 Veolia Zoetermeer

Op 12 december 2010 zal de dienstregeling 2011 ingaan. Stadsgewest Haaglanden heeft de plannen bekend gemaakt met de wijzigingen. Voor Zoetermeer staat het volgende gepland.

Lijn 53 (Den Haag CS – Zoetermeer W. von Siemensstraat), opheffing

De doelgroep van lijn 53 zijn forensen. Lijn 53 rijdt alleen op maandag t/m vrijdag de route Den Haag CS – Den Haag, Haagse Poort- Voorburg, Heer Hubrechtstraat – Zoetermeer, Mandelabrug / A12 / station – Zoetermeer, W. von Siemensstraat 4x in de ochtendspits en viceversa in de middagspits 7x. Uit de tellingen blijkt dat de gemiddelde bezetting nog geen 4 reizigers per rit is. Voorstel is ingediend door het ROCOV-H. Het voornemen is van Connexxion om lijn 382 (Den Haag CS – Boskoop) via de A12 te laten rijden.

Voorstel lijn 53

Opheffen lijn 53. Alternatieven: Reizigers kunnen gebruik maken van de Connexxion lijnen
380, 381, 383. Het traject van de vier Connexxion lijnen loopt parrallel met lijn 53.

Lijn 77 (Zoetermeer CW – Oosterheem via Meerzicht), uitbreiding route

De ZoRo baan zal naar verwachting pas eind 2011 gereed zijn. De eerder opgenomen uitbreiding van lijn 77, die de route van lijn 170 zou overnemen wordt relevant in de dienstregeling van 2012. Wel wordt m.i.v. de dienstregeling 2011 een aantal attracties en voorzieningen ontsloten in Buytenpark door lijn 77. Gewijzigde route: eindigt en keert terug bij RR Willem Dreeslaan, i.p.v. Poortugaalstraat. De vrijkomende rijtijd wordt gebruikt op de Amerikaweg tussen Meerzichtlaan en Buytenparklaan. Nabij Buytenparklaan komt een rotonde eind 2010, waar de bus kan keren. Hierdoor ontstaat een verbeterde ontsluiting van de begraafplaats, het crematorium, SnowWorld, recreatiegebied en tuincentrum. Voorstel is ingediend door de gemeente.

Voorstel lijn 77

Gewijzigde route om de begraafplaats, het crematorium, SnowWorld, recreatiegebied en tuincentrum beter te ontsluiten.

Lijn 77 (Zoetermeer CW – Oosterheem via Meerzicht), uitbreiding avondspits

Lijn 77 eindigt de dienstregeling met een rit om 18:05 vanaf Zoetermeer CW, en een rit om 18:35 vanaf Oosterheem. Dat is voor menig avondspitsreiziger aan de vroege kant. Zeker voor overstappers vanuit Utrecht, bij station Zoetermeer. Twee extra slagen om 18:35 en 19:05 uur zouden hier op hun plaats zijn. Voorstel is ingediend door het ROCOV-H.

Voorstel lijn 77

Uitbreiding twee extra slagen maandag t/m vrijdag rit vanaf 18:35 en 19:05 uur

Alle lijnen tijdenwijziging

De zogeheten knooptijden van Centrum West, .05 en .35, zullen verschuiven naar .15 en .45. Alle buslijnen zullen hun vertrektijden daarom wijzigen, Veolia, Connexxion en Qbuzz. Daardoor verbeteren de aansluitingen op station Zoetermeer op/van de trein naar Gouda.

0 antwoorden op “Nieuwe dienstregeling 2011 Veolia Zoetermeer”

 1. Tol Petersen2010-12-16 om 00:00Beantwoorden

  Sinds de nieuwe dienstregeling van Veolia bus is ingegaan bedraagt de wachttijd als je met lijn 72 aan bent gekomen op NS station Zoetermeer Oost 29 minuten op een trein die verder gaat dan Gouda Goverwelle.Het is ook weer 29 minuten wachten op Station oost op buslijn 71 als je ergens van voor Gouda Goverwelle met de trein richting Den Haag bent gekomen. Ik begrijp hier niets van. Dan toch maar weer inde file gaan staan?

 2. Maarten2011-01-02 om 00:00Beantwoorden

  Beste Tol,

  De aansluitingen van lijn 71/72 te Zoetermeer Oost zijn over het algemeen juist verbeterd. Immers, de grootste stroom komt uit Rokkeveen, en die is nu beter af met de nieuwe dienstregeling. Het is vervelend genoeg als je -gezien jouw reis- vanuit het noorden van de stad komt en dan wilt overstappen op de trein, maar het is niet de belangrijkste overstap op Zoetermeer Oost.

  Met vriendelijke groeten,
  Maarten Batenburg

Reactie achterlaten