Zwaan met schrik vrij na botsing tram

Een Zoetermeerse zwaan was gisteren vermoedelijk de gelukkigste vogel ter wereld. Het beestje werd gisteren rond 13:00 uur bij halte Oosterheem aangereden door een voertuig van RandstadRail, maar kwam met de schrik vrij.

De Dierenambulance Zoetermeer was snel ter plekke. “Zo’n tien minuten na de melding waren we al bij de zwaan,” vertelt medewerker Iet de Vries. “We waren natuurlijk voorbereid op het ergst, maar gelukkig bleek de zwaan nog in leven. Hij was wel een beetje duf, maar verder mankeerde het beestje helemaal niets.”

De zwaan kon dan ook snel worden verenigd met z’n partner. “We hebben het beestje aan de kant van de vaart langs de Loirestroom gezet. Uit zichzelf sprong de zwaan in het water. Daarna zwom de zwaan vrolijk weg met de ander.”

Volgens haar was de zwaan per ongeluk op de rails beland. “Als zo’n grote vogel opeens op het spoor zit, kan hij daar niet meer weg. Door de bielzen en de kiezels is opstijgen onmogelijk.” Toen het RandstadRail-voertuig langs kwam, kon deze de watervogel niet meer ontwijken.

Reactie achterlaten