Bouw fietsbrug binnenkort van start

Nog even en dan kan de gemeente beginnen met de bouw van een fietsbrug tussen het Westerpark en de toekomstige Nieuwe Driemanspolder. Dat is goed nieuws voor iedereen die er graag op uittrekt, want de regionale fietsroutes worden hiermee een stuk aantrekkelijker. De brug loopt straks over de trambaan van RandstadRail en de Leidschendamseweg (N469) en wordt daardoor zes meter hoog. Architect Syb van Breda heeft de brug lange hellingbanen gegeven, zodat deze goed toegankelijk is voor fietsers, voetgangers en mensen in een rolstoel. De aanlooproute aan de kant van het Westerpark komt vlak naast het huidige fietspad tussen de golfbaan en het park.

Om de brug te kunnen bouwen, moet de gemeente ongeveer tweehonderd bomen, hoofdzakelijk populieren, kappen aan de rand van het Westerpark, naast de golfbaan. Dit aantal wordt ruimschoots gecompenseerd in het toekomstige natuur- en recreatiepark Nieuwe Driemanspolder aan de overkant van het Westerpark.

Het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling en de provincie Zuid-Holland hebben subsidies van respectievelijk 2 miljoen en 3,5 miljoen euro toegekend voor de bouw van de brug.

Binnenkort houdt de gemeente een informatiebijeenkomst over de fietsbrug. Kijk voor meer informatie over de bouw- en kapvergunning naar de openbare bekendmakingen.

Reactie achterlaten