The Clarks spelen in sneltram 4

The Clarks, bekend in de hele regio door hun covers van hits uit de jaren zestig en zeventig, spelen donderdagavond 28 oktober in… een sneltram van RandstadRail. Tussen de Haagse Uithof en de halte Zoetermeer Javalaan spelen ze lijn 4 uit de rails. Figuurlijk dan.

Drijvende kracht achter het concert is de 60-jarige Zoetermeerse trambestuurder Jacques. Zijn achternaam ziet hij liever niet in de krant. “Sommige passagiers kunnen heel vervelend zijn voor HTM’ers.” Inmiddels zijn 62 kaarten verkocht. “D’r zijn nog maar een paar tickets over, want er moet apparatuur van de band mee en mensen moeten we wat kunnen zien.”

Rond een uur of acht vertrekt het gezelschap uit Den Haag, in Leidschenveen volgt een korte stop om foto’s te maken. “Tijdens de rit hebben we dat liever niet, want je staat niet stabiel met je fototoestelletje.” Na anderhalf uur is Zoetermeer bereikt, ook op de terugweg maakt de Haagse band muziek.

Reactie achterlaten