Controleactie op RandstadRail

“Goede middag, mag ik uw vervoersbewijs alstublieft”. Op 9 en 10 september was er een grote controleactie op de trams van RandstadRail in Zoetermeer.

Er zijn in totaal 177 bekeuringen uitgeschreven aan reizigers die geen geldig vervoerbewijs bij zich hadden. Ook is er twee keer een proces verbaal opgemaakt vanwege lopen over het spoor en één vanwege belediging. 26 medewerkers van HTM en 6 politieagenten deden aan deze actie mee.

De gemeente Zoetermeer vindt het belangrijk dat inwoners zich veilig voelen in de stad. Ook op en rond de haltes van de RandstadRail. Vorig jaar hielden zij samen met de HTM, Wijk en Agent Samen (WAS) en het team Handhaving een grootscheepse handhavingsactie. Met deze samenwerking willen de partijen de overlast terugdringen en het veiligheidsgevoel van inwoners en reizigers vergroten. Reizigers van de RandstadRail kunnen voor het einde van het jaar opnieuw een grote handhavingsactie verwachten.

Reactie achterlaten