Wie ziet het licht in Randstadrailstation?

“Eerst heb ik me tot de HTM gewend. De klantenservice verwees mij direct door naar de gemeente Zoetermeer,” vertelt Karin. “Want, en ik citeer, de HTM vervoert alleen personen van A naar B en met de rest hebben zij niets te maken.” Karin, die vier dagen per week naar Rotterdam reist met het openbaar vervoer, stuurde diezelfde dag nog een meldingsformulier in via de website van de gemeente, waarna het wekenlang stil bleef. En de lamp op het tussenplateau van de trap naar het station bleef kapot.

“Op 10 april besloot ik nog een poging te wagen en diende ik een klacht in over de uitgebleven reactie op mijn melding. In de tussentijd was een vriendin van mij gveallen en gewond geraakt doordat zij vanwege de kapotte lamp te weinig zicht had! Het is dus niet alleen vervelend, maar ook erg gevaarlijk,” aldus Karin.

“Na twee dagen kreeg ik bericht: de klacht werd doorgestuurd naar Randstadrail en ik kreeg telefoonnummers en namen van de verantwoordelijken voor de halte. Maar een belletje naar die verantwoordelijken leerde dat de e-mail niet bij hen was beland.” Weer geen resultaat, de lamp bleek niemands verantwoordelijkheid.

De lente en de zomer braken aan en daarmee werd het eerder licht. Op 3 september vulde Karin nog maar weer eens het formulier in op de website van Randstadrail, wederom bleek een reactie uit. Karin: “Rond deze tijd liepen er veel politici in het Stadshart. ik heb toen Jan-Renger Harwig van de CDA-fractie aangesproken en mijn verhaal gedaan. En ja, dit werkte! Want de lamp werd gemaakt. Helaas was deze vreugde van korte duur, drie weken later was hij wel kapot. Op 2 november mailde ik dit bericht naar Jan-Renger Harwig, en nadat ik merkte dat het niet werd opgepakt, vier weken later nog eens. Nu werden zowel wethouder Hans Haring, als wethouder Frank Speel erbij betrokken. Het blijkt zelfs dat ze niet weten wie de lamp in september gemaakt heeft. Op vrijdag 10 december ontvinf Karin, een e-mail van een senior beleidsmedewerker van contact met de HTM/Randstadrail zal gaan opnemen. “Het is enorm vervelend dat ik er zoveel tijd en energie in moet stoppen, terwijl ik genoeg te doen heb, maar dat zoveel relatief dure mensen zich bezighielden met een lamp is toch niet te geloven?” vraagt Karin zich hardop af.

Reactie HTM en gemeente

De gemeente laat weten dat de betreffende lamp in beheer en eigendom is van HTM/Randstadrail en gaat na waarom de HTM burgers naar de gemeente doorverwijst. De HTM laat weten dat er aanvankelijk onduidelijkheid was over wie verantwoordelijk is. Inmiddels heeft de HTM de map gemaakt.

Reactie achterlaten