Werkzaamheden Randstadrail -stand november 2006

Plaatsen nieuwe perronkappen halte Dorp

Op het station Dorp komen er op beide perrons nieuwe overkappingen. Hiervoor worden de perronkappen ingehesen. Dit gebeurt met een zogenaamde telescoopkraan. Op donderdag 30 november worden de perronkappen met een vrachtwagen aangevoerd rond 23:15. Tussen 23:00 en 24:00 wordt de telescoopkraan die de perronkappen gaat inhijsen opgesteld op de hellingbaan aan de dijkzijde. De eerste kap wordt aan de dijkzijde geplaatst tussen 24:00 en 01:00 uur. Vervolgens wordt de tweede kap ingehesen. Dit gebeurt ook aan de dijkzijde, maar dan wordt de perronkap over de bovenleiding gehesen om deze aan de flatzijde te kunnen plaatsen. Deze werkzaamheden zijn tussen 01:00 en 02:00 uur.

Plaatsen IXL-station nabij halte Buytenwegh

Naast het aanpassen van de bovenleidingen en de haltes is er ook spoorbeveiliging nodig voor de RandstadRail-voertuigen. De spoorbeveiliging wordt geleverd vanuit gebouwtjes langs het spoor, zogenaamde IXL-stations, die de seinen langs het spoor aansturen. De seinen zorgen bijvoorbeeld bij calamiteiten dat de bestuurders weten of ze wel of niet kunnen doorrijden. Het IXL-station is een betonnen huis van 4 bij 3 meter en groen van kleur.

Het IXL-station nabij de halte Buytenwegh wordt geplaatst ter hoogte van de H.M. van Randwijkhove, langs het spoortalud. Dit IXL-station wordt op woensdag 6 december geplaatst. De werkzaamheden voor het plaatsen van het station worden overdag uitgevoerd van 07:00 tot 16:00 uur. De telescoopkraan, die het station op zijn plaats zal hijsen, staat gestationeerd in de parkeervakken haaks op de weg vlak voor de rotonde. De stempels van de kraan komen voor een deel op de weg te staan. De weg blijft wel toegankelijk voor het verkeer.

Reactie achterlaten