Stappentax vervangt Nachtbus

In Zoetermeer rijdt sinds afgelopen weekend een busje dat stappers naar de uitgaansgelegenheden in de stad brengt. De zogeheten Stappentax komt in plaats van de Nachtbus.

De Stappentax stopt dichter bij de uitgaansgelegenheden en brengt de Zoetermeerse stappers dichter bij huis. De Stappentax reist niet volgens een vast schema; reizigers kunnen zelf bepalen hoe laat ze worden opgehaald en thuisgebracht. Inwoners kunnen Taxi Zoetermeer bellen om gebruik te maken van de stappentax, telefoon 0800-8886588. Zij worden binnen 20 minuten opgehaald en vervoerd naar de deelnemende nachthorecagelegenheden. Dat zijn Amphion, Locomotion, Hipp, Spetters, Vrienden en De Boerderij. Na het stappen brengt de stappentax de reizigers naar de desbetreffende woonwijk in Zoetermeer, waar ze op een van de doorgaande wegen in de buurt van hun huis worden afgezet.

De gratis Stappentax is onderdeel van het project Veilig Stappen en wordt gefinancierd door de gemeente Zoetermeer. De deelnemende horecagelegenheden zorgen voor de aankleding van de bus, zodat de stappentax Zoetermeer vanaf de buitenkant herkenbaar is. De bus rijdt voor een proefperiode van één jaar, en rijdt op vrijdag- en zaterdagnacht van 22:00 tot 06:00.

Het project Veilig Stappen zet zich in om samen met politie en de nachthoreca de de veiligheid in en rondom de nachthoreca te verbeteren.

Update 13 januari: artikel Streekblad

De Stappentax die afgelopen weekend voor het eerst in gebruik werd genomen, is een groot succes gebleken. Ruim 300 stappers maakten zaterdag 8 januari gebruik van de gratis taxibus tussen huis en de uitgaansgelegenheden in Zoetermeer. Er moest zelfs een extra bus worden ingezet. Voor dit eerste weekend, waarin de Stappentax reed, was het niet voorzien dat het direct zo goed bekend zou zijn, waardoor er soms een wat langere wachttijd was bij het Theaterplein. In de vooravond viel het nog mee met de drukte, na 3:00 uur werd het écht druk.

0 antwoorden op “Stappentax vervangt Nachtbus”

 1. Steven van der Toorn 2011-01-31 om 00:00Beantwoorden

  Beste organisatie stappenbus,

  Mijn naam is Steven van der Toorn,
  ik organiseer op 12 febrauri een feest in discotheek incasa in leiden. Ik kom zelf uit Zoetermeer en veel vrienden en vriendinnen van mij die naar dit feest gaan ook. Is er een mogelijkheid dat de stappen bus op deze datum vanuit leiden terug naar Zoetermeer kan rijden. Het feest duurt van 23.00 tot 05.00uur en rond dat tijdstip rijden er geen reguliere bussen en treinen.
  Ik hoop dat er wat mogelijk is en ik hoor het graag van jullie,

  Mvg Steven van der Toorn
  organisatort Losjes-events
  more info check http://www.losjes-events.nl

Reactie achterlaten