PvdA wil ook van wethouder verkeer actie!

Komende dinsdag zullen Randstadrail 3 en 4 niet rijden als protest tegen de plannen van dit kabinet om fors te gaan bezuinigen op het openbaar vervoer. De PvdA heeft alle begrip voor het feit dat de medewerkers van de HTM zich zorgen maken over het openbaar vervoer. Nu zowel Randstadrail 3
en 4 door de actievoerders zullen worden stilgelegd, wordt Den Haag dinsdag voor een groot deel van de Zoetermeerders dat op het openbaar vervoer is aangewezen, niet meer bereikbaar. In Den Haag zelf blijft nog een deel van het bus- en tramvervoer rijden. PvdA-fractievoorzitter Rob Janssen heeft de wethouder verkeer en vervoer Hans Haring gevraagd om in contact te treden met de HTM en actievoerders om hen op dit effect te wijzen. Rob Janssen: “Ik begreep dat het de bedoeling van de actievoerders was om de gevolgen van de bezuinigingen zichtbaar te maken. Dat vind ik ook het goede aan deze actie en dat steun ik ook helemaal. Ik vind het wel vreemd om op beide lijnen tussen Zoetermeer en Den Haag actie te voeren. Het is onvoorstelbaar dat deze lijnen alle twee zullen verdwijnen. Daarom denk ik dat het verstandig is dat wethouder Hans Haring gaat proberen tenminste één lijn tussen Zoetermeer en Den Haag dinsdag open te laten blijven.”

Wethouder Haring over de staking

Morgen dinsdag 15 februari rijden zowel Randstadrail 3 als 4 niet als gevolg van een staking bij HTM. De gemeente Zoetermeer vindt dit volstrekt buiten alle proporties. Met de staking worden tienduizenden reizigers die dagelijks van de Randstadrail gebruik maken gedupeerd. Veel Zoetermeerders hebben geen alternatief om op hun werk of opleiding te komen.
De medewerkers van HTM staken uit protest tegen de plannen van het kabinet om fors te bezuinigen op het openbaar vervoer. Ook wethouder Haring van de gemeente Zoetermeer maakt zich daar grote zorgen over. “Ik snap de bezorgdheid van de medewerkers van de vervoersbedrijven maar ik vind de acties buiten alle proporties voor de inwoners van Zoetermeer. De verbinding van Zoetermeer met Den Haag ligt morgen plat. Daarnaast ligt woensdag de verbinding met Rotterdam er uit omdat dan de RET staakt.” De wethouder heeft inmiddels contact gehad met het Stadsgewest Haaglanden, de opdrachtgever van het openbaar vervoer. Zij is het met Zoetermeer eens en onderneemt acties om de gevolgen te beperken. Ook heeft de wethouder zijn zorgen neergelegd bij de directie van HTM.

Reactie achterlaten