Strippenkaarttekort door uitstel ov-chipkaart

Er is een groot tekort aan strippenkaarten in Zuid-Holland, omdat de verkoop daarvan weken geleden is gestaakt wegens invoering van de ov-chipkaart.

De kaarten waren deze week alleen nog mondjesmaat verkrijgbaar via enkele TNT-verkooppunten. Minister Melanie Schultz van Haegen besloot het verplichte gebruik van de ov-chipkaart in Zuid-Holland met minstens een maand uit te stellen wegens fraudegevoeligheid. Reizigers moeten nu een kaartje kopen dat in verhouding veel duurder is.

Vanaf vrijdag komt daar wellicht verlichting in, omdat ze vanaf dan weer te koop zijn op postkantoren en andere vestigingen van TNT-post. Het provinciebestuur heeft dat besloten nadat de Tweede Kamer het afscheid van de strippenkaart in Zuid-Holland met zeker een maand had uitgesteld.

Miljoen euro schade

Aanvankelijk zou vanaf donderdag alleen nog de ov-chipkaart te gebruiken zijn in tram of bus. De schade die de provincie lijdt door het uitstel is nu al meer dan een miljoen euro. Elke maand dat de vervoersbedrijven zowel de strippenkaart als de ov-chipkaart in de lucht moeten houden kost 240.000 euro extra. De provincie wil de schade verhalen bij het ministerie van Infrastuctuur en Milieu.

Reactie achterlaten