19 mei: Strippenkaart afgeschaft in heel Zuid-Holland

Vanaf donderdag 19 mei 2011 kan bij de vervoerbedrijven Arriva, Connexxion, HTM en Veolia Transport en de Waterbus alleen nog met de OV-chipkaart gereisd worden. De nationale strippenkaart is dan niet meer geldig. Voor reizigers met een abonnement verandert er voorlopig nog niets.

Klaar voor de OV-chipkaart

Het Stadsgewest Haaglanden, de provincie Zuid-Holland en de vervoersbedrijven kregen al eerder toestemming van het ministerie van Infrastructuur en Milieu om (op 3 februari 2011) de strippenkaart af te schaffen. Na een debat eind januari in de Tweede Kamer, besloot de minister dit besluit uit te stellen en een onderzoek te laten uitvoeren naar de fraudegevoeligheid van de OV-chipkaart. Inmiddels heeft het onderzoek plaatsgevonden en ziet de minister geen reden om het afschaffen van de strippenkaart langer uit te stellen.

Peter Smit, regiobestuurder Verkeer en Vervoer van het Stadsgewest Haaglanden: “Het is goed dat de strippenkaart nu wordt afgeschaft. Wij zijn er al een paar maanden klaar voor en het geeft duidelijkheid bij de reizigers: reizen gaat voortaan met de OV-chipkaart.”

Abonnementen

Het huidige assortiment aan (ster)abonnementen blijft in 2011 gewoon bestaan. In de loop van dit jaar willen de provincie en het Stadsgewest een besluit nemen over de abonnementen.

Reactie achterlaten