Grote controleactie op de RandstadRail

Met deze integrale samenwerking willen zij de overlast terugdringen en het veiligheidsgevoel van de inwoners en reizigers vergroten. Deze actie is een onderdeel van een reeks grootscheepse acties, die dit jaar op onverwachte momenten plaatsvinden. De actie duurde van 18:00 tot 24:00 uur. Hans Haring (wethouder Verkeer en Vervoer) gaf het startsein van de controleactie in het bedrijfsrestaurant
van het Stadhuis. Na afloop maakte Politie Haaglanden de resultaten bekend. In totaal zijn er 139 bekeuringen uitgeschreven, waarvan 101 voor zwartrijden. Er waren 38 medewerkers van de HTM, politie Haaglanden, team Handhaving en twee teams van WAS op de been tijdens deze handhavingsactie.
Raadslid Marc Rosier (VVD) woonde de actie gedeeltelijk bij.

Zero tolerance

De actie vond plaats op en rond de haltes Voorweg Laag en Hoog, Centrum West, Stadhuis, Palenstein, De Leyens en Javalaan. Op deze haltes veroorzaken rondhangende jongeren veel overlast zoals vernielingen, geluidsoverlast en het lastigvallen van passagiers. Tijdens de controleacties voerden de partijen een zero tolerance-beleid door overtredingen direct te beboeten. Omdat de problematiek zich
niet beperkt tot de haltes surveilleerden team Handhaving en leden van Wijk- en Agent
Samen (WAS) op deze avond extra in de aangrenzende wijken. Het team Handhaving
verwijderde verkeerd gestalde fietsen rondom de stations. Eigenaren kunnen hun fiets traceren via: www.fietsdepothaaglanden.nl. Wat de gemeente nog meer doet aan de veiligheid in de stad vindt u op: www.zoetermeerveilig.nl.

Reactie achterlaten